Mi a legnagyobb kihívás a PCOS-ben?

Április elején a hírlevélben és a PCOS&Egészség Facebook oldalon is feltettem az alábbi kérdést:

Számodra mi jelenti a legnagyobb kihívást a PCOS-ben?

Összesen 107-en válaszoltatok erre a kérdésre. (Ezúton is köszi!) Ebben a cikkben bemutatom a válaszaitokat, és arról is lesz szó, hogyan tudok Nektek segíteni ezekben a kihívásokban.

 

Íme, a legnagyobb kihívást jelentő tényezők fontossági sorrendben:

#1 A rendszeres testmozgás beépítése a mindennapjaimba (57 szavazat)

#2 Tartós fogyás elérése (47 szavazat)

#3 Az étrendi szokásim megváltoztatása (44 szavazat)

#4 Megtalálni a nekem való diétát, ami valóban segít (40 szavazat)

#5 Stresszkezelés (37 szavazat)

#6 Eligazodni a rengeteg információ között – mi igaz és mi nem? (35 szavazat)

#7 Az ideális mozgásforma megtalálása (23 szavazat)

#8 Egyéb: elegendő pihenés, kitalálni a heti menüt, együtt élni a tünetekkel (pl. szőrösödés), teherbeesés nehézségei, jó orvost találni, étkezési idők összehangolása a munkával (7 szavazat)

 

Miért kérdeztem meg?

Legfőképpen azért, mert érdekelt a válasz. Azt tapasztalatból tudom, hogy a PCOS-es közösségben nagyon nagy az információéhség, de sajnos kevés a hiteles információforrás. Ezért is hoztam létre a PCOS&Egészség honlapot. Ezen az oldalon tudományosan megalapozott, hiteles információkat olvashatsz, és remélem, ezzel sokatoknak tudok segíteni!

Ugyanakkor tisztában vagyok azzal is, hogy egy-egy cikk elolvasása még nem elegendő a PCOS megfelelő életmód-terápiájának kialakításához. Ehhez többre van szükség. Persze a legjobb a személyes konzultáció, hisz a legjobb megoldás mindig az, ami pontosan Rád van szabva. Nem hiszek a sablonos tanácsokban, hisz minden ember egyedi.

Viszont van egy-két probléma a személyes tanácsadással: egyrészt limitált kapacitásom van rá, másrészt nem olcsó. Tisztában vagyok vele, hogy nem mindenki engedheti meg magának, hogy több 10.000 Ft-ot költsön egyéni konzultációkra. Ha nincs rá pénz, marad a Google és a tematikus Facebook csoportok. Az információra éhes PCOS-es nők gyakran az interneten keresnek válaszokat a kérdéseikre. Az biztos, hogy sok infót találnak, de vajon megtalálják a helyes választ is? Ez már kérdéses. És itt jön be a képbe egy új lehetőség.

Egy új lehetőség

Szóval, ahogy azon töprengtem, hogyan lehetne több emberhez eljuttatni hiteles információkat (persze úgy, hogy közben én se járjak rosszul), az ONLINE TANFOLYAM lehetősége merült fel bennem. Korábban már készítettem egy online tanfolyamot egy teljesen más témában, és tudom, hogy ez egy működőképes dolog.

Egy online tanfolyam elvégzéséhez ki sem kell mozdulni otthonról, rugalmasan beilleszthető a napirendbe (akár reggel 6-kor vagy este 11-kor is foglalkozhatsz vele), és anyagilag is többek számára elérhető, mint a személyes tanácsadás.

Szóval az a tervem, hogy a közeljövőben online tanfolyamot indítok PCOS-témában. A fenti kérdést pedig azért tettem fel, mert szeretném tudni, mely területeken van a leginkább szükségetek segítségre. Hála Nektek, erre meg is kaptam a választ.

Az eredmények interpretálása

A válaszaitok alapján azt lehet mondani, hogy a legnagyobb kihívást jelentő tényezőket két fő csoportba lehet sorolni:

  1. Testmozgás
  2. Táplálkozás

A tartós fogyás elérése is sokatok számára nagy kihívás, de ez lényegében a fenti két tényező, vagyis a testmozgás és a táplálkozás függvénye, ezért beilleszthető ezen témák tárgykörébe.

A TERV

Mivel a válaszaitok alapján a legnagyobb kihívást a rendszeres mozgás beépítése jelenti, úgy vélem, ezzel érdemes legelőször foglalkoznunk. A tervem a következő: csinálni egy online elérhető tanfolyamot, amiben alaposan kivesézem ezt a témát. Összeállítok egy teljesen egyedülálló tanfolyamot, ami segít benne, hogy ezt a kihívást is le tudd győzni. Mivel fitness-testépítés edző is vagyok (sőt, első körben testnevelő tanárnak tanultam a TF-en), van mit mondanom ebben a témában. Ja, és ami még fontos: mindezt bárki számára elérhető áron szeretném értékesíteni. A cél az, hogy mindenki jól járjon.

A dilemma

Remélem, lesznek olyanok, akik eljutnak idáig a cikk olvasásával, mert még lenne egy kérésem: ha Téged érdekelne ez a lehetőség, és szívesen tanulnál online tanfolyamon keresztül, akkor kérlek, fejezd ezt ki nekem valahogy. Akár üzenetet is írhatsz az info@fogyokuradetox.hu-ra, de ha lájkolod vagy kommenteled ezt a cikket a Facebook-on, azzal is jelezheted felém, hogy tetszik az ötlet.

A visszajelzéseitek alapján fogom eldönteni, hogy érdemes-e beleraknom a munkát ebbe a projektbe, szóval előre is köszi a feedback-et!

By |2018-04-12T16:30:12+00:002018, április 12|